Tre råd til at få gode ideer
Hvordan får man gode ideer? Et spørgsmål, som mange iværksættere tænker på. Jeg har tre simple råd til at få gode ideer her.
Mange søger de gode ideer, men i stedet for at jagte de gode ideer, så bør man hellere forsøge at skabe rammerne, så de kommer naturligt til en.
Jeg deler herunder tre råd plus en bonus til, hvordan du finder frem til de gode ideer.
1. Du kan ikke være innovativ på kommando
Én, to, tre – nu! Nej, det virkede ikke.
Du kan ikke være innovativ på kommando. Jeg ved godt, at der findes værktøjer som den klassiske “brainstorm”, men det er bare ikke metoden til at komme på de bedste ideer, hvis du spørger mig.
I stedet skal man give sig selv tid og plads til at skabe de gode ideer. De bedste af mine ideer er kommet til mig, når jeg har været offline. Det vil sige, når jeg har cyklet hen til kontoret, gået en tur i skoven eller stået ved kødgryderne og lavet aftensmad.
Jeg har aldrig fået en god idé, mens jeg sad ved computeren. Jeg er blevet inspireret, ork ja, masser af gange! Men jeg har ikke fået aha-oplevelsen, mens jeg sad og kiggede ind i skærmen.
Så derfor: Giv dig selv tid og plads til at være offline.
Det betyder samtidig, at du ikke må udfylde de små “åndehuller” med smartphone-tid, men i stedet blot nyde stilheden og være i nuet. Ja, det er underligt, hvis det er nyt for dig. Men du vil takke dig selv for det, når det bliver en naturlig del af din hverdag.
2. Løs dit eget problem
I jagten på de gode ideer, så kan det være en god tilgang at tage fat i noget, du selv finder problematisk. Du vil nemlig opleve, at når du har et behov for at noget er anderledes, så vil en del andre også have samme behov – de har måske bare ikke fundet en løsning på det endnu.
Når du tager udgangspunkt i noget, der frustrerer dig i din hverdag, så er du samtidig mere motiveret til at løse problemet, fordi du kan identificere dig med hvor meget lettere hverdagen ville være, hvis der fandtes en løsning på problemet.
NB: Normalt kalder jeg problemer for udfordringer, fordi det virker mere motiverende. Men for at nummer to giver mest mening for den brede befolkning, så måtte jeg gøre en sjælden undtagelse.
3. Få en masse feedback på ideerne (læg dem også lidt på is)
Når du så har fået én eller flere ideer, så sørg for at få en masse feedback på den/dem. Jeg har talt om det tidligere i denne video: Del dine ideer – du risikerer at få succes! Det er super-vigtigt, at du får andres besyv med på vejen.
Et ekstra tip i denne sammenhæng er også, at du i perioder kan lægge nogle af dine ideer på is. Hvis de bliver ved med at poppe op i hovedet over en længere periode – to-tre måneder eller mere, så ved du, at du er tændt på at gå videre.
Bonus: 29 metoder til mere kreativitet
Konklusion
Ideer er intet værd uden eksekvering! Ideen er 5 procent, eksekveringen er 95 procent.
I sidste ende er det ikke så afgørende, hvorvidt ideen er fantastisk. Det handler mere om, hvorvidt udførslen sidder lige i skabet. Det taler jeg også om i videoen: Del dine ideer – du risikerer at få succes!
Personer har bare forskellige tilgange til at udføre ideer, fordi de kommer fra forskellige baggrunde og oftest også har forskellige kompetencer. Derfor er der mange underliggende faktorer, der også spiller ind, når vi taler om ideer, der bliver til succeser.
Jeg håber, at du blev klogere på, hvordan de gode ideer skabes. Stil endelig spørgsmål herunder.
Foto: Shutterstock
Leave a Comment